Coombe Lane / Ampuero Yutronic

first_img Projects Manufacturers: Duravit, Kahrs Houses United Kingdom ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/902053/coombe-lane-ampuero-yutronic Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/902053/coombe-lane-ampuero-yutronic Clipboard B&Lonzer Construction Coombe Lane / Ampuero Yutronic Architects: Ampuero Yutronic Area Area of this architecture project CopyHouses, Extension•Greater London, United Kingdom “COPY” Area:  115 m² Year Completion year of this architecture project 2018 Save this picture!© Matteo Bonotto+ 16Curated by Danae Santibañez Share ArchDaily Structural Calcutation: Coombe Lane / Ampuero YutronicSave this projectSaveCoombe Lane / Ampuero Yutronic Year:  “COPY” Photographs Photographs:  Matteo Bonotto Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeAmpuero YutronicOfficeFollowProductsGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionGreater LondonUnited KingdomPublished on September 22, 2018Cite: “Coombe Lane / Ampuero Yutronic” 22 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area Detail:83m2 refurbishment + 32m2 extensionArchitect In Charge:Javier Ampuero, Catalina YutronicDesign Team:Javier Ampuero, Catalina yutronic, Andy WakefieldCity:Greater LondonCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Matteo BonottoText description provided by the architects. This previously un-modernised two storey 1930’s semi-detached house in South West London has been completely reconfigured to provide much needed new functional spaces to this family home.Save this picture!© Matteo BonottoThe design extends the ground floor layout at the rear of the house to create additional social spaces, comprising of a new large kitchen and dining area, with direct access to the south-facing garden. The previously dilapidated garage to the side of the main house has been remodeled and extended to align with the neighbouring building to provide a new bedroom, bathroom and ancillary spaces. The first floor is refurbished, offering three bedrooms and a family bathroom.Save this picture!SectionThe two new single-storey volumes respond sympathetically to the domestic scale of the existing house and the neighbouring buildings. Their simple form and subdued palette of materials add a subtle yet dynamic intervention within the overall composition of the garden elevation.Save this picture!© Matteo BonottoThe new buildings are constructed in a white, lightly textured, handmade stock brick with a light-coloured mortar, creating a pale and homogeneous overall appearance, complimenting the white render of the existing façade above. The brick walls are crowned with an exposed concrete coping to form a distinctive edge to the top of the buildings. High performance, metal framed, glazed sliding windows and doors provide direct connections between the garden, the new living spaces and the new bedroom.Save this picture!First floor planIn addition to the direct sunlight from the predominantly glazed south façade, the new roof is punctuated with a large roof light to bring additional natural light into the heart of the house. The use of light coloured materials is continued inside the house to create simple and harmonious spaces that compliment the exterior of the building. The new pale oak floor runs throughout the ground floor, visually tying together the new and old parts of the house.Save this picture!© Matteo BonottoProject gallerySee allShow lessPablo Escobar’s Former Residence in Medellín Will Be Demolished to Build a Public ParkArchitecture NewsResilient Homes Design ChallengeIdeas Share James Frith Ltd Construction: last_img read more

Read More »